Gott Nytt Tough Raceår!

Foto: Rikard Norman
Foto: Rikard Norman

2014 genomfördes Tough Race för första gången!

Ett lopp med riktig terränglöpning och grymma hinder i det natursköna Dalsjö utanför Borlänge!

De 400 startplatserna var slutsålda och den vackra och varma dagen i augusti dök det upp mängder med publik och 200 barn sprang Barnens Tough Race.
Vårt mål var att erbjuda en bana som är riktigt utmanande och tuff och som samtidigt var fullt möjlig att genomföra för alla deltagare oavsett träningsbakgrund. En målsättning som vi, enligt deltagarna, lyckades uppfylla med råge!
Med i princip obefintlig köbildning, strålande väder, peppande publik, hängivna funktionärer, trötta och mycket nöjda deltagare så sammanfattar vi premiäråret med Succé!

Vi beslutade oss för att fortsätta att arrangera Tough Race och vi kommer att under 2015 anordna två lopp.

Vårt originallopp, Tough Race, på samma plats och med samma banlängd. Med en justerad bansträckning, nya- och fler hinder, en ny ungdomsklass, bättre service, fler deltagare och en ännu skönare stämning.

Vi tänker även helt nytt och arrangerar därför Tough Race Supersprint under Scandinavian Outdoor Games i Falun. Ett helt annat- och nytt sätt att springa hinderlopp i Sverige!

Vi kommer att skapa möjlighet för dig som vill träna inför hinderlopp eller andra utmaningar att få riktigt bra coaching och hjälp med hur du skall nå dina mål.

Detta kommer vi att göra utan att ändra vår grundtanke.
Att skapa ett hinderlopp med naturen och terrängen som grund och att därefter bygga överkomliga men grymma hinder.

Gott Nytt År!
önskar
Anton Trotzig och Henrik Josefsson
Grundare av Tough Race