FAQ Tough Race Sweden Weekend

Här presenterar vi svar på de vanligaste frågorna som ställs till oss. FAQ kommer att uppdateras kontinuerligt.

Senast uppdaterad 2018-06-16

Vilka lopp och klasser kan man delta i?

Under vår information om anmälan finns all information om lopp och klasser! Klicka här så kommer du direkt dit!

För oss på Tough Race Sweden är det en självklarhet att det finns ett utmanande lopp även för de lite yngre. Vid Dalsjö Bystuga hittar du Barnens Tough Race Sweden med två banalternativ beroende på hur lång bana man vill ha. Barnen får nummerlapp, medalj och saft vid målgång. Anmälan sker här! Passar alla barn som kan ta sig fram för egen maskin upp till 10-12år.

Barnens Tough Race Sweden arrangeras i  samarbete med Dalsjö Byförening.

Om jag vill tävla med andra riktigt duktiga atleter, finns det någon speciell klass då?

Under både Sprinten och Originalloppet finns det absolut möjlighet att ösa på.

I Sprintloppet på 4km väljer vi att särskilt bevaka klasserna ”Ungdom 11-14år” som är Sprintens tävlingsklass! I startled 2 i Sprinten finns möjlighet att tampas med riktigt vassa deltagare i klasserna Standard +15 och Masters +40. Under Originalloppet finns en speciell Elitklass för dig som har riktigt bra fart under fötterna och över hindren.

Elitklassen startar först i Originalloppet och det är ur Elitklassen som bästa Dam och bästa Herre i Originalloppet kommer att koras oavsett tider hos övriga löpare.

Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att avgöra vilka deltagare som skall starta i Elitklassen. Den 26 juni kommer en preliminär startlista för Elit att presenteras.

Ytterligare tävlingsbestämmelser tillkommer för deltagare i Elitklassen! Läs tävlingsreglerna här!

Vad är armbandsprincipen?

Tough Race Sweden inför armbandsprincipen för tävlingsklasserna!

Tough Race Sweden är känt för att ha blöta konsekvenser om man inte klarar vissa hinder. Självklart blir de hindren kvar men för tävlingsklasserna vill vi bli tydligare med reglerna för de andra hindren.
 
För klasserna Elit och Ungdom 11-14år gäller, från och med 2018, armbandsprincipen.
Deltagarna får ett varsitt armband som visar att de har klarat alla hinder.
Man får prova hindret hur många gånger som helst men ger du upp eller inte klarar hindret får du lämna ifrån dig armbandet.
Om det händer kommer deltagaren givetvis att få fortsätta, få en tid och vår snygga medalj men i resultatlistan placeras i motionsklassen. Man kan alltså inte placera sig i tävlingsklasserna utan att ha armbandet kvar när man går i mål!

Läs tävlingsreglerna här!

Kan man lägga till flera deltagare i laget efterhand?

Ja det kan man! Det är dock ingen garanti för att ni får starta samtidigt. Ni väljer själva startled och leden kommer att bli fullbokade efterhand. Vet ni att det kommer eftersläntare så anmäl er till ett sent startled så är chansen större att ledet inte är fullbokat.

När är sista anmälningsdag?

Anmälan kommer att vara öppen ända fram till start på tävlingsdagarna eller tills dess att loppen är fulltecknade.

När går starten?

Sprint: Första start planeras till kl 10.00

Original: Elitklassen planeras starta kl 11.30 och Standard/Masters första start kl 11.45

Hur vet jag när jag skall starta?

Vid anmälan väljer du startled och starttid själv.

När kan jag hämta min nummerlapp?

Nummerlappsutdelningen kommer att öppna på fredagen den 29 juni under eftermiddagen. Exakta tider kommer ut i samband med deltagarinfo när det börjar närma sig.

Kan jag överlåta min startplats åt någon annan om jag blir sjuk?

Ja, det kan du göra! En Administrationsavgift på 150kr tillkommer vid deltagarbyte. Du kan kostnadsfritt även byta eller lägga till information såsom, lagnamn klass etc. Följ instruktionen här för hur du skall göra!J

Sker loppen på egen risk?

Ja!

Är jag försäkrad, under loppen, genom arrangören?

Nej! Vi rekommenderar att ni har en egen försäkring. Ett exempel på försäkring som ger dig pengarna tillbaka om du måste avboka på grund av sjukdom/skada och innehåller en olycksfallsförsäkring är Folksams motionsloppsförsäkring.

Är det tidtagning på loppen?

Ja! Tidtagning sker elektroniskt med ett chip. Chipet lämnas tillbaka efter målgång.

Finns det sjukvård under loppen?

Det finns sjukvårdsteam som utgår från start- och målområdet och stationerade längs banan.

Vad händer om jag inte klarar eller vågar ta ett hinder?

Det händer i princip ingenting. Inga tidstillägg eller diskvalificeringar kommer att utdelas för någon som inte vågar utföra ett hinder. Däremot rekommenderar vi alla att prova hindren, för det kan ju gå bra också! Inte klarar hindret? Ta lite hjälp av en kamrat eller någon annan vänlig själ i närheten. Om du ramlar ner, t.ex. från armgången är det bara att fortsätta där du landar. För Ungdom 11-14år i Sprinten och Elitklassen under Originalloppet gäller andra regler. Se reglerna här!

Finns det elhinder längs banan?

Nej, det kommer inte att finnas elhinder! Vill man ändå ha en stöt och inte fått nog av smärta under loppet så är det bara att gå till närliggande hästhage och känna på stängslet.

Måste man kunna simma?

Under  Sprinten kommer det inte förkomma några vattenhinder där deltagarna inte bottnar. Under Originalloppet kan vattenhinder med djupare vatten förekomma, då kommer alla deltagare att tilldelas flytvästar. Det är ändå lämpligt att vara hyggligt vattenvan.