Supersprint

toughrace-logo_supersprint_large

Loppvärd

ABKH_logo_rgb

Tough Race Sweden Supersprint är en intensiv tävling med kort bana och riktig terränglöpning med många grymma hinder! Supersprinten genomförs fredag kväll den 30 juni 2017.

Tough Race Sweden Supersprint avgörs med inspiration från längdskidåkningens sprintlopp med en kval och sedan kvarts- och semifinaler där deltagarna kämpar om de åtråvärda platserna i finalen.

En intensiv bana på drygt 700m med ca tio hinder utlovas där alla givetvis är välkomna att deltaga, elitsatsande som motionär!

Tävlingsform:

Prologen genomförs med intervallstart där 1-2 deltagare startar samtidigt med en tidsförskjutning mellan starterna. Detta för att deltagarna skall med så lite störning som möjligt kunna få göra sitt lopp på sitt sätt och i sin takt. De bästa tiderna i respektive klass går vidare till finalpasset.

Finalheaten avgörs med gemensam heatstart där deltagarna kämpar om att vara först över mållinjen för att gå vidare. Ett system där de två bästa från varje heat plus ett antal ”Lucky loosers” (vidare på tid) går vidare.

Klasser:

I Tough Race Sweden Supersprint deltar man i Dam eller Herrklass.

Priser:

Vinnaren i respektive klass erhåller 2 000kr i prispengar.