Besökarinfo Tough Race Sweden Weekend

presenteras av

 

 

Startlista och Liveresultat

 

Facebook och Instagram

Följ händelserna under Tough Race Sweden Weekend på Facebook och Instagram. Våra reportrar kommer att sända live och hålla er uppdaterade under hela evenemanget. Var själv med och bidra med bilder, filmer, livesändning och inlägg genom att tagga @ToughRaceSweden, #ToughRaceSweden och checka in på arenan.

Tider

Fredagen den 29 juni

1600-2000 Nummerlappsutdelning öppen.

Lördagen den 30 juni

0800 Arenan öppnar.

0830 Nummerlappsutdelning öppnar.

0930-1500 Barnens Tough Race Sweden är öppet vid Dalsjö bystuga.

1000 Första start Tough Race Sweden Sprint 4 km.

ca 1100 Prisutdelning Tough Race Sweden Sprint, Ungdom 11-14 år.

1115 Sista start Tough Race Sweden Sprint 4 km.

1130 Första start Tough Race Sweden Original.

ca 1245 Prisutdelning Tough Race Sweden Original, Elitklasserna.

1415 Sista start Tough Race Sweden Original.

ca 1630 Arenan stänger.

Hitta till Tough Race Sweden Weekend

Dalsjö ligger 5km öster om E16 östra utfart från Borlänge.
Vi uppmanar er att i möjligaste mån cykla, gå eller samåka till arenan då det finns begränsat antal parkeringsplatser.
All biltrafik hänvisas nedan beskrivna väg från E16. Detta gäller även de som kommer via Falun. Detta för att underlätta vid parkering och för att visa en större hänsyn till de boende i Ornäs och Dalsjö. Vänligen respektera detta!
Vägvisning genom skyltning kommer att finnas från avfarterna vid E16.

Observera att parkeringsförbud råder mellan infarten till Dalsjö Golf och Mastvägen i Ornäs. Detta för att säkerställa framkomligheten för räddningsfordon och för att påverka de boende så lite som möjligt. Vänligen respektera detta!

Parkering

Parkering på åkermark finns i anslutning till arenan. Följ anvisningar från funktionärer!
Det är endast denna parkering som gäller för alla som skall till Tough Race Sweden Weekend. Parkering längs vägen och på gårdsuppfarter är ej tillåtet!

Loppen

 

Presenteras av

Den 30 juni kl 10:00.

Distans: 4km

Tough Race Sweden Sprint är ett distanslopp med terränglöpning blandat med naturliga och uppbyggda hinder. Starten sker i startled med tidsförskjutning för att deltagarna skall kunna hålla sin fart utan att behöva trängas längs banan.

Först ut på sprinten är tävlingsklasserna ”Ungdom 11-14 år” med start kl 1000. Här startar de mest tävlingssugna ungdomarna i kampen om att vara först över mållinjen.

Därefter startar ett startled med bara deltagare över 15 år och sedan blandade startled med deltagare från 8 år och uppåt. Att barn från 8 år får vara med tillsammans med en vuxen fanns med första gången 2017 och blev då en succé!

Klicka på kartan för att förstora och på siffrorna så ser du vad hindren heter.

Startlista och Liveresultat

 

Presenteras av

Den 30 juni kl 11:30

Distans: 8km

Tough Race Sweden Original är distanslopp med terränglöpning blandat med naturliga och uppbyggda hinder för deltagare över 15 år. Starten sker i startled med tidsförskjutning för  deltagarna skall kunna hålla sin fart utan att behöva trängas längs banan. Första halvan av banan sträcker sig runt Dalsjön och upp för Dalsjöberget. Tuff terränglöpning med många naturliga hinder väntar deltagarna innan de kommer in på det stora arenaområdet för den avslutande, och hindertäta, avslutningen.

Först ut är Elitklasserna med några av de bästa hinderlöparna i landet plus många andra duktiga atleter med olika idrottsliga bakgrunder. Därefter startar klasserna Standard och Masters med 15 min mellanrum fram till kl 1415.

Startlista och Liveresultat

Klicka på kartan för att förstora och på siffrorna så ser du vad hindren heter.

Den 30 juni kl 0930-1500

För oss på Tough Race Sweden är det en självklarhet att det finns ett utmanande lopp även för de lite yngre. Vid Dalsjö Bystuga hittar du Barnens Tough Race Sweden med två banalternativ beroende på hur lång bana man vill ha. Barnen får nummerlapp vid starten och medalj och saft vid målgång. Passar alla barn som kan ta sig fram för egen maskin upp till 10-12år.

Barnens Tough Race Sweden arrangeras i  samarbete med Dalsjö Byförening och kostar 80kr.

Observera att parkering sker på ordinarie parkering vid stora tävlingsarenan.

Anmäl till Barnens Tough Race Sweden här!

Tough Race Sweden Shop

I infotältet kan du köpa snygga Tough Race Sweden prylar. “Race T-shirt” i funktionsmaterial i svart och grönt, ”Race-vest” i tunn fyrvägsstretch som finns i vuxen och barnstorlek, svarta bomulls T-shirt , grå hoodtröjor,  multitube i svart och grönt, snygga damlinnen, kepsar och pannband.

Servering

I Tough Race Sweden mattält kommer det att serveras olika godsaker. Fräscha sallader, hamburgare, korv, fikabröd, energybars, glass, varma och kalla drycker.

Toaletter

Toaletter finns på området bakom startfållan.