Besökarinfo Tough Race Sweden Weekend

 

Facebook och Instagram

Följ händelserna under Tough Race Sweden Weekend på Facebook och Instagram. Våra reportrar kommer att sända live och hålla er uppdaterade under hela evenemanget. Var själv med och bidra med bilder, filmer, livesändning och inlägg genom att tagga @ToughRaceSweden, #ToughRaceSweden och checka in på arenan.

Tider

Fredagen den 30 juni

1500 Arenan öppnar.

1530-2100 Nummerlappsutdelning öppen.

1800 Kval Tough Race Sweden Supersprint.

1900 Finalpass Tough Race Sweden Supersprint.

Ca 2100 Prisutdelning Tough Race Sweden Supersprint.

2130 Arenan stänger.

Lördagen den 1 juli

0800 Arenan öppnar.

0830 Nummerlappsutdelning öppnar.

0930-1400 Barnens Tough Race Sweden är öppet vid Dalsjö bystuga.

1000 Första start Tough Race Sweden Sprint 4 km.

1115 Sista start Tough Race Sweden Sprint 4 km.

ca 1200 Prisutdelning Tough Race Sweden Sprint, Ungdom 11-15 år.

1130 Första start Tough Race Sweden Original.

ca 1215 Prisutdelning Tough Race Sweden Original, Elitklasserna.

1415 Sista start Tough Race Sweden Original.

ca 1630 Arenan stänger.

Hitta till Tough Race Sweden Weekend

Dalsjö ligger 5km öster om E16 östra utfart från Borlänge.
Vi uppmanar er att i möjligaste mån cykla, gå eller samåka till arenan då det finns begränsat antal parkeringsplatser.
All biltrafik hänvisas nedan beskrivna väg från E16. Detta gäller även de som kommer via Falun. Detta för att underlätta vid parkering och för att visa en större hänsyn till de boende i Ornäs och Dalsjö. Vänligen respektera detta!
Vägvisning genom skyltning kommer att finnas från avfarterna vid E16.

Observera att parkeringsförbud råder mellan infarten till Dalsjö Golf och Mastvägen i Ornäs. Detta för att säkerställa framkomligheten för räddningsfordon och för att påverka de boende så lite som möjligt. Vänligen respektera detta!

Parkering

Parkering på åkermark finns i anslutning till arenan. Följ anvisningar från funktionärer!
Det är endast denna parkering som gäller för alla som skall till Tough Race Sweden Weekend. Parkering längs vägen och på gårdsuppfarter är ej tillåtet!

Loppen

Presenteras av

Den 30 juni kl 18:00

Tough Race Sweden Supersprint är en intensiv tävling med kort bana och riktig terränglöpning med många grymma hinder!

Tough Race Sweden Supersprint avgörs med inspiration från längdskidåkningens sprintlopp med en kval och sedan kvarts- och semifinaler där deltagarna kämpar om de åtråvärda platserna i finalen.

Kvalet genomförs med intervallstart där 1-2 deltagare startar samtidigt med en tidsförskjutning mellan starterna. Detta för att deltagarna skall med så lite störning som möjligt kunna få göra sitt lopp på sitt sätt och i sin takt. De bästa tiderna i respektive klass går vidare till finalpasset.

Finalheaten avgörs med gemensam heatstart där deltagarna kämpar om att vara först över mållinjen för att gå vidare. Ett system där de två bästa från varje heat plus ett antal ”Lucky loosers” (vidare på tid) går vidare.

Klicka på siffrorna så ser du vad hindren heter.

 

Startlista: Tough Race Sweden Supersprint

Liveresultat: Tough Race Sweden Supersprint

 

Presenteras av

Borlänge kommun

Den 1 juli kl 10:00.

Distans: 4km

Tough Race Sweden Sprint är ett distanslopp med terränglöpning blandat med naturliga och uppbyggda hinder. Starten sker i startled med tidsförskjutning för att deltagarna skall kunna hålla sin fart utan att behöva trängas längs banan.

Först ut på sprinten är tävlingsklasserna ”Ungdom 11-15 år” med start kl 1000. Här startar de mest tävlingssugna ungdomarna i kampen om att vara först över mållinjen.

Därefter startar ett startled med bara deltagare över 15 år och sedan blandade startled med deltagare från 8 år och uppåt. Att barn från 8 år får vara med tillsammans med en vuxen är en nyhet för 2017.

Klicka på siffrorna så ser du vad hindren heter.

 

Startlista: Tough Race Sweden Sprint

Liveresultat: Tough Race Sweden Sprint

 

Presenteras av

Den 1 juli kl 11:30

Distans: 8km

Tough Race Sweden Original är distanslopp med terränglöpning blandat med naturliga och uppbyggda hinder för deltagare över 15 år. Starten sker i startled med tidsförskjutning för  deltagarna skall kunna hålla sin fart utan att behöva trängas längs banan. Första halvan av banan sträcker sig runt Dalsjön och upp för Dalsjöberget. Tuff terränglöpning med många naturliga hinder väntar deltagarna innan de kommer in på det stora arenaområdet för den avslutande, och hindertäta, avslutningen.

Först ut är Elitklasserna med några av de bästa hinderlöparna i landet plus många andra duktiga atleter med olika idrottsliga bakgrunder. Därefter startar klasserna Standard och Masters med 15 min mellanrum fram till kl 1415.

Startlista: Tough Race Sweden Original

Liveresultat: Tough Race Sweden Original

Klicka på siffrorna så ser du vad hindren heter.

Den 1 juli kl 0930-1400

För oss på Tough Race Sweden är det en självklarhet att det finns ett utmanande lopp även för de lite yngre. Vid Dalsjö Bystuga hittar du Barnens Tough Race Sweden med två banalternativ beroende på hur lång bana man vill ha. Barnen får nummerlapp och medalj och loppet är kostnadsfritt. Anmälan sker på plats. Passar alla barn som kan ta sig fram för egen maskin till 10-12år.

Barnens Tough Race Sweden arrangeras av Dalsjö Byförening i samarbete med Tough Race Sweden.

Observera att parkering sker på ordinarie parkering vid stora tävlingsarenan.

Läs mer om Barnens Tough Race Sweden här!

Tough Race Sweden Shop

I infotältet kan du köpa snygga Tough Race Sweden prylar. “Race T-shirt” i funktionsmaterial i svart och grönt, ”Race-vest” i tunn fyrvägsstretch som finns i vuxen och barnstorlek, svarta bomulls T-shirt som även finns i barnstorlekar, grå hoodtröjor och multitube i svart och grönt.

Servering

I Tough Race Sweden mattält kommer det att serveras olika godsaker. Fräscha sallader, hamburgare, korv, fikabröd, energybars, glass, varma och kalla drycker.

 

Toaletter

Toaletter finns på området bakom startfållan.